Skip to main content

Sammontalon galleriakahvila Fotofoto avautuu

| Ajankohtaista

Talon ensimmäinen osa otetaan käyttöön Risto Rauteen valokuvanäyttelyllä.

Näyttely on valon ja varjon juhlaa.

Risto Rautee, eläkeläinen, musiikin ja valokuvauksen harrastaja, on sanonut:

”Musiikin harrastamisen (säveltämisen, sovittamisen sekä koskettimien ja puhaltimien soittamisen) rinnalle on eläkepäivieni myötä noussut valokuvauksen harrastaminen.

Oppia olen hakenut Kameraseuran kursseilta ja itseopiskeluna netistä.

Insinöörinä uskallan tunnustaa valokuvauksen olevan minulle luovan toiminnan lisäksi välineurheilua. Kamerat, salamat ja studiot kiinnostavat. Vastapainoksi haen kuvauksen kohteiksi pehmeämpiä aiheita. Valon kaareutuminen paljaalla iholla ei lakkaa koskaan kiinnostamasta.”

Sammontalon galleriakahvila Fotofoto on valokuvanäyttelyksi omistettu tila. Valokuvanäyttelyt ovat esillä kuukaudesta kahteen.

Se toimii myös aulana, kun salissa on tilaisuuksia.

Sammontalon galleriassa on palvelutiski tilaisuuksien aikana. Tarjolla on virvokkeita, kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Sammontalossa on myös anniskeluoikeudet.

Galleriatilaa voidaan käyttää näyttelytoiminnan lisäksi kokoustilana.

– Tilassa on tehty lähinnä pintaremonttia ja sähkötöitä vanhaa kunnioittaen. Myös näyttelyvalot ja -kiskot on asennettu teosten esittelyyn. Esimerkiksi vanhalla siskonpaneelilla on korvattu pilareiden pintoja, missä on aiemmin käytetty lastulevyä tai STV-paneelia, kertoi tuottaja Hannu Lehtinen.

Sammontalon galleria Fotofoto avataan yleisölle 20. lokakuuta kello 15. Se on jatkossa auki Risto Rauteen näyttelyn aikana perjantaisin kello 15-18 ja lauantaisin kello 12-15. Näyttelytila on mahdollisuus varata myös yksityiseen esittelyyn.

Tiedustelut ja varaukset numerosta 045 743 61961